De Magento module must-haves

Na het overweldigende succes van de Drupal module must-haves post hierbij de Magento variant.

Dutch Language Pack – spreekt voor zich lijkt me. Installeer ook meteen de Nederlandse button package, de BTW/taal/valuta instellingen en de Nederlandse transactionele emails.

Yoast SEO Optimized Blank Theme – als je een theme vanaf scratch gaat maken, doe je er verstandig aan om deze blank theme als standaard te gebruiken. Hij is gemaakt door Yoast en bevat o.a. meer semantische HTML en opgeschoonde head tags.

Enhanced Admin Products Grid – deze plugin voegt een aantal velden toe in de Product catalog in de backend. Standaard voegt hij alleen de thumbnail in de lijst toe maar onder System>Configuration kan je bij het kopje Enhanced Product Grid meer velden toevoegen (wel even in- & uitloggen in de admin om access te krijgen).

MW_DeveloperToolbar – een toolbar voor de developer die geintegreerd in de frontend zit. Hiermee kan je o.a. snel je cache leegmaken met één muisklik, code hints aan/uitzetten en inline translation aan/uitzetten.

Fontis WYSIWYG editor – deze plugin installeert een WYSIWYG editor in je textareas in de backend, bijvoorbeeld bij gedetailleerde productinformatie.

Fooman Speedster –  dit is een minify plugin; het combineert en compressed al je Javascript en CSS files naar elk één bestand om zo de downloadoverhead te beperken en je site sneller te laten laden. Inschakelen doe je via System>Configuration>Developer>Javascript Settings/CSS Settings. Het valt overigens aan te raden om deze pas aan te zetten als de site live gaat omdat het anders het developen nogal lastig kan maken.

Bestsellers Module – deze module maakt een categorie en een block aan waar automatisch je bestlopende producten in te voorschijn komen. Deze block kan je vervolgens via het CMS in een page toevoegen. Hoewel deze module niet meer onderhouden wordt werkt hij nog prima met alle reeds bestaande versies.

IG Lightbox – hoewel ik zelf meer gecharmeerd van de (op jQuery gebaseerde) Fancybox ben is deze (op Prototype gebaseerde) Lightbox module een snelle manier om makkelijk een modal box viewer in je store te zetten.

Mxperts jQuery Base – heb je net als ik een voorkeur voor jQuery over Prototype, gebruik dan deze module om makkelijk jQuery te integreren in je store. Let op; als je Fooman Speedster hebt geinstalleerd zal die module niet meer werken na het installeren van Mxperts jQuery Base. Een workaround vind je hier.

Flagbit Change Attribute Set – Magento heeft de vrij onhandige standaard instelling dat als je eenmaal een product met een attributenset hebt aangemaakt, het niet meer mogelijk is van attributenset te wisselen. Deze module zorgt ervoor dat dat wel kan.

Auto Apply Default Shipping – met deze module kan je een standaard verzendwijze instellen die op elke order automatisch zal worden toegepast. Handig als je altijd dezelfde verzendwijze (-en dus kosten) gebruikt; dit scheelt een stap in het bestelproces.

Navigation Bar Administrator – met deze module kan je het menu van je store via de backend regelen.

MostViewed module – spreekt voor zich lijkt me.

Featured Products module – spreekt ook voor zich.

Yoast_MetaRobots – nog een module van Yoast. Deze stelt je in staat om de meta tags van je pagina’s aan te passen om zoekmachine behaviour mee te regelen zoals noindex, nofollow en custom meta tags op je CMS pagina’s.

Simple Configurable Products –  deze module stelt je in staat om configurable products een directe prijs mee te geven in de combinatie zoals ze voorkomen in plaats van dat je pricing rules van bijvoorbeeld +20% moet invoeren.

MailChimp Sync – met deze module wordt het “Sign up for newsletter” formulier direct gekoppeld aan je MailChimp account.

ModuleCreator – ben je van plan zelf een module te schrijven? Met deze ModuleCreator kan je snel een lege skeleton voor je module neerzetten.

World Wide Access Cloud Backup –  een module die geautomatiseerd tweemaal per dag een backup van je store+database maakt en deze opslaat in een Amazon cloud.

Dat waren ze alweer. Heb jij een veelgebruikte module die hier niet tussen staat? Gooi het in de comments!