Magento tips

Een paar korte Magento tips (voornamelijk voor eigen referentie).

Een product opslaan zonder het hele model in te laden kan door gebruik te maken van hetzelfde mechanisme als de “Update Attributes” functie in de admin catalog view. Een uitgebreide uitleg staat hier (Saving a product attribute without saving the entire product). De korte uitleg; maak gebruik van de updateAttributes() functie in de catalog/product_action model.

Stappenplan voor het instellen van Magento voor development door Inchoo.

Magento (How to fix): One or more of the Cache Types are invalidated: Blocks HTML output.

Bij het importeren van producten in Magento 1.6 via de model API kan er een Integrity constraint error naar boven komen als je de module Simple Configurable Products gebruikt. De fix hiervoor staat hier; GitHub – Issues with Special Price and SQL error on product save (+ editing in cart?).

Een korte uitleg van Mukesh Chapagain over hoe je een attribuut aan een category verbindt is hier te vinden; Magento: Adding category attributes.

Oplossing voor de bug dat de melding “Reminder: Change Magento`s default phone numbers and callouts before site launch” blijft terugkomen

Een overzichtje van welke input en welke type te gebruiken bij het aanmaken van product attributen via een Setup.php file staat hier; Magento: Adding attribute from MySql setup file.

Module tipjes;

Tadic_AVP om een “view product” link in de backend te krijgen die je naar het product in de frontend brengt.
Inchoo_EmptyCart om een “Empty cart” knop in de cart overview te krijgen om hem in een keer mee te legen.
Magento Extension Conflict Checker – checkt voor potentiele conflicten tussen je extensies (niet waterdicht, maar wel een grote hulp)
Quantity field + and – minus sign
Remember Me checkbox

Een vrij uitgebreide handleiding van Skyberate hoe je Magento moet upgraden

Een korte doch handige tutorial van Byte over hoe je je Magento moet upgraden, inclusief hoe een backup te maken.

Aangaande het updaten van Magento, soms krijg je de melding “Package Mage_All_Latest is invalid”. Lees dan hier hoe je dat kan oplossen.

En vergeet natuurlijk niet onze eigen extensions in de Elgentos Extension Store!

En als je vaak de module Layered Navigation Pro gebruikt vanwege de persistent filter options, dit kan ook zonder die module aan te schaffen; Layered Navigation, but not quite

…more to come.