Magento’s afrondingsfout BTW

In sommige Nederlandse shops komen er afrondingsverschillen tevoorschijn na het toepassen van BTW. Dit komt vooral veel voor als de prijzen van de producten inclusief in de shop worden ingevoerd en ook inclusief worden weergegeven. Magento doet namelijk uit zichzelf een vertaling van het inclusief bedrag naar het exclusief bedrag en dan weer van het exclusief bedrag naar het inclusief bedrag. In deze berekening worden de tussentijdse uitkomsten echter afgerond waardoor er vaak één cent verschil uit komt (te veel of te weinig). Om Magento te forceren om het niet af te ronden dien je de volgende stappen te doen;

1. Kopieer app/code/core/Mage/Tax/Model/Calculation.php naar app/code/local/Mage/Tax/Model/Calculation.php
2. Open het nieuwe bestand en ga naar regel 503; daar zit de functie round()
3. Comment regel 505 uit en zet erboven;
[php]return $price;[/php]

Check nog wel even in je shop of nu alle producten goed worden afgerond, ook in je winkelwagentje.